Hoppa till huvudinnehållet

Okända politiker

Publicerad:
Alexander Torin har synts mindre än Linda Larsson och Per-Samuel Nisser. Foto: Jonny Ohlsson

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Det anmärkningsvärda är inte vilka politiker som ligger i topp när NWT/Novus frågade Karlstadsborna vilka de hade störst förtroende för. Det är att 8 av 10 inte kunde svara annat än "vet inte". Underlaget var dock bara 550 personer, men uppenbarligen är de flesta helt okända för väljarna.

Att Linda Larsson (S) och Per-Samuel Nisser (M) har störst "förtroende" – med 14 respektive 10 svar – är inte konstigt då de varit med i politiken väldigt länge. Vilket Alexander Torin (M), som hoppas efterträda Nisser som kommunstyrelsens ordförande, genom sin relativa ungdom, inte har.

Överlag är det dock sorgligt att kunskapen är så låg, men det brukar den generellt vara när det gäller kommun- och regionpolitik. Hade vi haft skilda valdagar hade lokalpolitiken och dess kandidater haft en större chans.

Artikeltaggar

Alexander TorinKarlstads kommunKommunalvalLedareLinda LarssonModeraternaNovusNWTPer-Samuel NisserSocialdemokraternaVal 2022