Hoppa till huvudinnehållet

Gillberga slog Svanskog hemma

Publicerad:
Gillberga vann mot Svanskog
Gillberga vann mot Svanskog

Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Gillberga, som vann hemma mot Svanskog med 2-1 (1-0) i division 6 Värmland sydvästra herr i fotboll på fredagen.

– Tycker vi var det bättre laget idag. Gör en grym försvarsinsats och kämpar och sliter rejält i värmen. Första målet vi gör var dock en riktig bjudning från en annars duktig back. Riktigt gött och tvåla dit Leandersson i Svankog. Resultatet är rättvist, kommenterade Gillbergas tränare Jimmy Karlsson.

Svanskogs tränare Johan Leandersson tyckte till om matchen:

– Jämna match, tyvärr så ger vi bort båda målen.

Gillberga startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Jesper Ström slog till, redan i 22:a minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. I 65:e minuten slog David Calberg till, och gjorde 2-0.

Jack Carlsson reducerade för Svanskog med knappa kvarten kvar. Men mer än så orkade Svanskog inte med.

Gillberga har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Svanskog har två vinster och tre förluster. Det här var Gillbergas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Svanskogs tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Gillberga nu ligger på sjätte plats i tabellen, och Svanskog är på åttonde plats.

Gillberga tar sig an Kronoparken i nästa match borta söndag 14 augusti 19.00. Svanskog möter samma dag 13.00 Töcksfors 2 hemma.

Artikeltaggar

Division 6 Värmland sydvästraFotbollGillberga FFGillbergavallenSvanskogs IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.