Borta med vägen

Ledare
PUBLICERAD:
Undermålig väg.
Foto: Christer Wik

Den nationella infrastrukturplanen för 2022-33, som presenterades nyligen, blev en stor besvikelse för Värmland. Det blev till exempel ingen utbyggnad av Värmlandsbanan, inga dubbelspår Kil-Kristinehamn. Men ett tag verkade det som vi åtminstone kunde glädjas åt att E18 mellan Töcksfors och Bäckevarv skulle bli säkrare, med 1 plus 2-väg och mitträcke.

Den glädjen varade dock inte länge. Det visar sig nämligen att S-regeringen bara avsatt 224 miljoner kronor av nödvändiga 750 miljoner. Vilket bara räcker till en tredjedel. Dessutom infaller det sent i planperioden, runt 2030. Nu är det oklart om det ens kan bli av i tid. Trafikverket börjar inte bygga om de inte vet att det går att fullfölja.

Infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) ord att det är så här det fungerar och att E18 är prioriterad känns i sammanhanget helt otillräckliga.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.