Hoppa till huvudinnehållet

Borta med vägen

Publicerad:
Undermålig väg.
Undermålig väg. Foto: Christer Wik

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Den nationella infrastrukturplanen för 2022-33, som presenterades nyligen, blev en stor besvikelse för Värmland. Det blev till exempel ingen utbyggnad av Värmlandsbanan, inga dubbelspår Kil-Kristinehamn. Men ett tag verkade det som vi åtminstone kunde glädjas åt att E18 mellan Töcksfors och Bäckevarv skulle bli säkrare, med 1 plus 2-väg och mitträcke.

Den glädjen varade dock inte länge. Det visar sig nämligen att S-regeringen bara avsatt 224 miljoner kronor av nödvändiga 750 miljoner. Vilket bara räcker till en tredjedel. Dessutom infaller det sent i planperioden, runt 2030. Nu är det oklart om det ens kan bli av i tid. Trafikverket börjar inte bygga om de inte vet att det går att fullfölja.

Infrastrukturminister Tomas Eneroths (S) ord att det är så här det fungerar och att E18 är prioriterad känns i sammanhanget helt otillräckliga.

Artikeltaggar

InfrastrukturJärnvägKilKristinehamnLedareTöcksforsTomas EnerothTrafikverketVägar