Ving ställer in sommaravgångar – men inte från Karlstad

Publicerad:
Resebolag Ving har fått dra ner på avgångar från Borlänge. Något sådant är inte aktuellt i Karlstad. Foto: Tommy Andersson

Resebolaget Ving drar ner på avgångar från Borlänge. I Karlstad ser det däremot fortsatt bra ut med bokningar och några neddragningar är inte aktuella.

I början av veckan gick Ving ut med att de ställer in alla sina planerade avgångar från Borlänge på grund av ekonomiska skäl. Några sådana förändringar är inte aktuella gällande de avgångar som Ving har från Karlstad.

– I Karlstad ser det bra ut. Vi har inga planer på att göra några förändringar. Värmlänningarna vill åka iväg och de uppskattar sin regionala flygplats, säger Claes Pellvik, kommunikationschef hos Ving.

Han beskriver Borlänge som ett undantag och bedömer i övrigt att det ser bra ut när det gäller Vings övriga avgångar från regionala flygplatser. Claes Pellvik ser ett samband med de senaste veckornas kökaos på Arlanda och andra större flygplatser.

– Folk har sett kaoset som råder på Arlanda och sett hur smidigt det är att resa från sin regionala flygplats. Jag vill tro att folk uppskattar sina regionala flygplatser mer när de ser hur det ser ut på Arlanda, säger han.

Artikeltaggar

KarlstadResorVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare