Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för nya bostäder i Molkom – snart väntar inflyttning

Publicerad:
I ett centralt läge längs Storgatan i Molkom nära bland annat vårdcentralen bygger Peab två stycken tvåvåningshus med totalt tolv lägenheter. I november är det inflyttning. Foto: Christer Wik

Snart står två nya flerbostadshus med totalt tolv lägenheter längs Storgatan i Molkom klara för inflyttning.

Det är Peab som bygger dem och intresset för bostadsrätterna har varit stort. Den här typen av bostäder har inte uppförts på länge på orten.

I maj 2021 fick Peab bygglov för de två nya tvåvåningshusen av stadsbyggnadsnämnden.

Företaget hade tidigare vunnit en så kallad markanvisningstävling för den attraktiva tomten mellan Skanskas flerbostadshus och MSB-huset längs Tullholmsviken i Karlstad.

Den innehöll en klausul om så kallad dubbel markanvisning där kravet var att man först byggde tolv lägenheter i Molkom. Nu går Peab in i slutspruten för det projektet som ska stå klart för inflyttning i november.

Sålde slut snabbt

– Intresset för lägenheterna var mycket stort. De sålde slut på bara några veckor och köparna var en väldigt blandad grupp; såväl barnfamiljer, singlar och äldre som sålde villan, säger Mattias Åkerblom, mäklare på Fastighetsbyrån.

– De flesta som köpte en lägenhet var Molkomsbor, men en del var även från Karlstad, fortsätter han.

I de två husen finns det åtta stycken treor och fyra tvåor och ytorna ligger på 55-69 kvadratmeter. Priserna för bostadsrätterna varierade mellan 495 000 och 795 000 kronor och en del av dem har utsikt över Molkomssjön.

– Läget är väldigt fint och centralt med nära till mycket service, säger Mattias Åkerblom.

”Fantastiskt roligt”

Håkan Holm Alteblad (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden och med rötterna i Molkom är mycket positiv till bostadssatsningen på Storgatan.

– Fantastiskt roligt. Det är positivt att det åter byggs flerbostadshus i Molkom. Det är väldigt länge sedan senast det skedde och med tanke på den snabba försäljningen av lägenheterna finns det ett behov av nya bostäder.

– Det händer mycket positivt i Molkom just nu; industrin går bra, 18 nya villatomter är på gång vid gamla bruket och 63:an har byggts ut till 2+1-väg till Ulvsby, säger Håkan Holm Alteblad som anser att dubbla markanvisningar är ett bra sätt att få fart på byggandet även i kransorterna.

Byggstart i höst i Karlstad

Peab inleder sitt projekt vid Tullholmsviken om några månader.

– Vi börjar bygga under hösten. Det blir totalt 133 bostadsrätter i tre huskroppar som byggs i två etapper.

– Vi inleder med två huskroppar med 64 lägenheter ut mot vattnet. Därefter väntar ett hus mot Packhusallén. Allt ska stå klart 2025, säger Tomas Sandahl, projektchef på Peab.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastighetsbyrån ABHåkan Holm AltebladMolkomPeabTomas Sandahl

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.