Flygresor och semester viktigare än vården?

Insändare
PUBLICERAD:
”Är det viktigare att era anhöriga har det bra eller att ni får åka på semester?”, skriver insändarskribenten.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Man blir så trött när folk går ut i strejk för saker som inte ens är nödvändigt. 900 piloter ska strejka, då kommer inte folk få åka på sina semesterresor!

Jag förstår att folk vill det och behöver det men allvarligt öppna era ögon!

Jag och mina kollegor, vi får inte ens strejka och vi skulle behöva göra det mer än någon annan ibland! Det är kaos inom hemtjänsten, inte bara i Värmland utan i hela Sverige! Ändå så krigar vi på för våra kunders skull!

Utan oss så skulle väldigt många av dessa människor, ja det är faktiskt människor vi jobbar med, inte bara ett nyckelnummer eller en graf på ett schema ha en sådan mycket sämre livskvalitet men tack vare oss så får dom en bra livskvalitet!

Jag vet, vi flyger inte er till Gran Canaria eller Thailand, däremot så ser vi till att din mor/syster/mormor/farmor, far/bror/farfar/morfar har det bra och kommer upp ur sängen, får hjälp med medicin, mat, dusch, inköp varje dag 365 dagar om året i snö, regn, solsken, dimma och så vidare varje dag måste vi utföra detta jobb för deras överlevnad och er trygghet! Så att ni faktiskt kan ge er iväg på semester!

Vad får vi för detta viktiga jobb då? Vi får dåliga löner och villkor, för lite personal så det blir en högre arbetsbelastning, vi får flytta på våra semestrar så vi får ihop schemat under sommaren! När ska ni alla där ute faktiskt ge oss de villkoren vi förtjänar? Det ni alla ska veta är att vi jobbar för era anhöriga för vi bryr oss! Vi kämpar på och vi löser alla situationer med bravur! Men öppna ögonen! Är det viktigare att era anhöriga har det bra eller att ni får åka på semester?

Isbjörnen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG