Hoppa till huvudinnehållet

Efter omskrivna affären – nu har Lungsunds camping stängt för gott: "Småtråkigt"

Publicerad:
Lungsunds camping och hotell i Storfors.
Lungsunds camping och hotell i Storfors. Foto: Lisa Olaison

Turerna har varit många kring Lungsunds camping i Storfors. Nu står det klart att campingen är stängd för gott.

Istället ska någon annan form av turistverksamhet drivas på platsen, även om det i nuläget är oklart vad det ska röra sig om för typ av verksamhet.

Sedan den 1 oktober är det nya ägare till anläggningen, som beslutat att stänga campingen för gott, vilket VF rapporterat om. Ägarna berättade då om att deras ”tanke med köpet aldrig varit traditionell camping eller hotell där”.

– De diskussionerna vi hade när ägaren skulle ta över Lungsunds camping och hotell var att han skulle fortsätta driva verksamheten, men att han skulle förändra den litegrann. Det står ju var och en fritt. Men just det att det skulle vara turism kvar, det var väldigt viktigt när vi sålde, säger Hans Jildesten (S), kommunalråd Storfors.

Hur känner ni på kommunen om att campingen stänger?

– Från kommunens sida tycker vi naturligtvis att det är småtråkigt att det inte ska vara någon sådan verksamhet. Men om jag förstod det hela rätt var det fortfarande så att de pratade på att ha turistverksamhet, säger Hans Jildesten.

Hans Jildesten (S), kommunalråd Storfors.
Hans Jildesten (S), kommunalråd Storfors. Foto: Sanna Emanuelsson

– Det har varit en populär och fin camping, så är det. Vi kan inte överta formerna för hur de driver sitt företag och får bärighet i det. Är det så att nya fastighetsägaren ser att det finns andra vägar, som ändå gynnar turismen, att utveckla området så stöttar vi det givetvis, säger Johan Rosqvist, kommunchef Storfors kommun.

Det finns mig veterligen inget konkret och beslutat ännu.
Johan Rosqvist

När ni sålde, framkom det planer på att de ville stänga campingen då?

– I det läget var det inte tydligt, nej, säger Johan Rosqvist.

Hade ni fortfarande sålt om det hade framkommit?

– Vi sålde med de premisser vi hade då, säger Hans Jildesten.

Dialog med ägaren

Vad det rör sig om för framtidsplaner för anläggningen har ägaren ännu inte gått ut med. Inte heller har kommunen fått vetskap om planerna.

– Nej det har vi inte. Däremot har den nya ägaren bett att få komma till kommunstyrelsen någon gång under hösten och få berätta om sina planer, säger Hans Jildesten.

– Vi har en god dialog med den nya fastighetsägaren där. Vi håller varandra uppdaterade och delar utvecklingsplaner med varandra. Det finns mig veterligen inget konkret och beslutat ännu, utan det är inne i en diskussionsfas. Jag ska träffa ägaren imorgon, efter det kanske jag vet mer, säger Johan Rosqvist.

Sedan tidigare står det dock klart att allmänheten kommer ges tillträde till badplatsen vid campingen, då kommunen tecknat ett arrendeavtal med campingägaren för framförallt sommaren.

Affärsmannen om planerna för Lungsund: ”Vi ska förädla hela anläggningen”

Artikeltaggar

CampingHans JildestenJohan RosqvistLungsundSamhälleStorfors kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.