Hoppa till huvudinnehållet

Hjelte på jakt efter ny McDonaldslokal i Karlstad: ”Flera spännande områden”

Publicerad:
Patrik Hjelte äger 28 McDonalds-restauranger och han driver nästan 15 procent av kedjans restauranger i Sverige. Foto: Lisa Olaison

I höstas stängdes McDonalds restaurangen på Drottninggatan i Karlstad.

Nu letar restaurangägaren Patrik Hjelte nytt läge.

– Det finns flera spännande områden i Karlstad. Både Bergvik, Välsviken och kranskommunerna är intressant, säger han.

Det var i augusti förra året som Patrik Hjelte stängde McDonalds restaurangen, som serverat burgare i centrala Karlstad i 30 år. Och jakten på en ny McDonaldslokal i Karlstad fortsätter.

– Vi letar aktivt efter nya lägen i Karlstad och Värmland. Vi letar efter rätt läge som känns bra för oss. Just nu har vi inget konkret.

Patrik Hjelte äger 28 McDonalds-restauranger och han driver nästan 15 procent av kedjans restauranger i Sverige.

Senast köpte han McDonalds restaurangerna i Karlskoga och i Brändåsen, Kumla.

– Jag vill fortsätta att expandera i Värmland och Sverige. De senaste köpen har gått bra. Vi gjorde försäljningsrekord i Karlskoga.

Hjelte har de senaste åren tagit över ett antal restauranger även i Skåne och har byggt ut organisationen genom att sätta upp ett kontor i Malmö samt anställa ett antal nya medarbetare.

Artikeltaggar

BergvikDrottninggatanKarlstadMcDonaldsNäringslivPatrik HjelteVälsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.