Hjelte på jakt efter ny McDonaldslokal i Karlstad: ”Flera spännande områden”

Publicerad:
Patrik Hjelte äger 28 McDonalds-restauranger och han driver nästan 15 procent av kedjans restauranger i Sverige. Foto: Lisa Olaison

I höstas stängdes McDonalds restaurangen på Drottninggatan i Karlstad.

Nu letar restaurangägaren Patrik Hjelte nytt läge.

– Det finns flera spännande områden i Karlstad. Både Bergvik, Välsviken och kranskommunerna är intressant, säger han.

Det var i augusti förra året som Patrik Hjelte stängde McDonalds restaurangen, som serverat burgare i centrala Karlstad i 30 år. Och jakten på en ny McDonaldslokal i Karlstad fortsätter.

– Vi letar aktivt efter nya lägen i Karlstad och Värmland. Vi letar efter rätt läge som känns bra för oss. Just nu har vi inget konkret.

Patrik Hjelte äger 28 McDonalds-restauranger och han driver nästan 15 procent av kedjans restauranger i Sverige.

Senast köpte han McDonalds restaurangerna i Karlskoga och i Brändåsen, Kumla.

– Jag vill fortsätta att expandera i Värmland och Sverige. De senaste köpen har gått bra. Vi gjorde försäljningsrekord i Karlskoga.

Hjelte har de senaste åren tagit över ett antal restauranger även i Skåne och har byggt ut organisationen genom att sätta upp ett kontor i Malmö samt anställa ett antal nya medarbetare.

Artikeltaggar

BergvikDrottninggatanKarlstadMcDonaldsNäringslivPatrik HjelteVälsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare