Hoppa till huvudinnehållet

Efter jättebranden – polisen kallar in brandhund

Publicerad:
Polisen kallar in en brandhund för att hjälpa med utredningen av branden i sågverket i Gräsmark.
Polisen kallar in en brandhund för att hjälpa med utredningen av branden i sågverket i Gräsmark. Foto: Johan Nilsson / TT

Flera av byggnaderna vid det gamla sågverket i Gräsmark brann ner för en vecka sedan. Polisen utreder händelsen vidare, men ännu är ingen brandorsak fastställd. Nu kallar man in en brandhund som ska söka efter orsaken.

– Vi hoppas få hit hunden den här veckan, säger Stefan Söderberg vid polisen i Torsby.

Det var tidigt på morgonen den 22 juni som räddningstjänsten larmades till det nedlagda sågverket. Där härjade en fullt utvecklad brand och flera byggnader brann ner. Rökpelaren syntes från Sunne nästan hela vägen till Torsby.

Totalt jobbade nästan 20 brandmän med släckningen. Ingen person skadades i branden.

Händelsen utreds av polisen som misstänkt mordbrand, och en teknisk undersökning har skett vid sågverket. Det ska varken ha funnits inkopplad el, gasflaskor eller annat som skulle kunna ha startat branden.

– Men vi vet fortfarande inte vad som orsakade branden.

Det säger Stefan Söderberg vid Torsbypolisen.

Nu har man kallat in hjälp i form av en brandhund. Hunden är tränad att leta efter spår av brandfarliga vätskor och kan peka ut var en brand kan ha startats.

– Jag hade hoppats att hunden skulle komma hit idag (tisdag), men den behövdes på annat håll. Vi hoppas få hit hunden den här veckan.

Flera byggnader brann ner vid det gamla sågverket.
Flera byggnader brann ner vid det gamla sågverket. Foto: Räddningstjänsten

Vad kan du säga om utredningen i övrigt?

– Det pågår förhör och andra utredningsåtgärder. Vi har gjort vissa iakttagelser, men vi har ingen misstänkt i dagsläget.

Släktens sågverk eldhärjades: ”Det känns tungt”Nedlagt sågverk i brand – flera byggnader övertända

Artikeltaggar

BränderBrott & blåljusGräsmarkHundStefan Söderberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.