Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Reinfeldt spökar ännu

Publicerad:
EU har beslutat att ge polkagrisen geografiskt skydd. En äkta polkagris måste hädanefter vara tillverkad i Gränna, skriver Byrån.
EU har beslutat att ge polkagrisen geografiskt skydd. En äkta polkagris måste hädanefter vara tillverkad i Gränna, skriver Byrån. Foto: ANNA HÅLLAMS / TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Vem vet, kanske kan Reinfeldt bli ofrivilligt vallokomotiv i höst – för SD, skriver Byrån.

Fredrik Reinfeldt har visat sig i offentligheten igen. Det var i Dagens Nyheter som den tidigare moderatledaren lät sig intervjuas (20/6). Reinfeldt anser fortfarande att stor migration till Sverige är nödvändig och håller inte med om att det finns problem.

Med tanke på att Sverigedemokraterna enligt opinionsmätningarna är hack i häl på M kan man undra om Ulf Kristersson var särskilt glad över företrädarens medieutrymme. Vem vet, kanske kan Reinfeldt bli ofrivilligt vallokomotiv i höst – för SD.

Skyller på offren

Det som på engelska kallas ”victim blaiming”, det vill säga att man skyller på offret tycks vara den senaste trenden bland politikerna. Många har sett klippet på sverigedemokraten Håkan Lerstorp i Trelleborg som i en debatt om kvinnojourer undrade vad kvinnorna gjort för att bli slagna.

Men någon dag senare undrade justitieminister Morgan Johansson (S) på samma sätt vad landsbygdsborna gjort för att slippa dieselstölder. SD uteslöt Håkan Lerstorp. Vad kommer S att göra med Morgan Johansson?

Annie Lööfs bantningskur

Annie Lööf bantar sitt Centerparti. Väljarskaran krymper undan för undan. I vintras blev partiet smalare än Kristdemokraterna. En skillnad som nu är statistisk säkerställd. I de senaste mätningarna från juni är C nere i nivå med Liberalerna.

Vågar vi gissa att Annie Lööfs mål är att bli mindre än Miljöpartiet? Bara två procentenheter kvar!

Radio lättkränkt

Sveriges Radios internationella enhet, Radio Sweden, inför korrekturläsning av översatta texter före publicering. Det efter avslöjandet att kanalen systematiskt felöversatt KD-ledaren Ebba Buschs uttalanden i samband med påskkravallerna.

De anställda på Radio Sweden ser det enligt tidningen Journalisten som ”kollektiv bestraffning”. Om kravet på korrekturläsning ses som straff kan man undra hur det stod till med arbetsmetoderna tidigare.

Grännagrisen finare än falukorven

EU har beslutat att ge polkagrisen geografiskt skydd. En äkta polkagris måste hädanefter vara tillverkad i Gränna. Unionen tillåter sig dock att välja och vraka mellan de svenska landskapsvarorna. Falukorven uppnår nämligen inte samma status, trots ivriga påstötningar.

Vågar vi gissa att dalkarlarna är gruvligt besvikna? Ränderna går aldrig ur, som de säger i Gränna.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Annie LööfBubbel från ByrånCenterpartietDagens NyheterDieselEbba BuschEUFredrik ReinfeldtGodisGrännaKristdemokraternaLandsbygdLiberalernaLivsmedelMigrationMiljöpartietModeraternaMorgan JohanssonSigneratStöld av drivmedelSverigedemokraternaSveriges RadioTrelleborgUlf KristerssonUnionen