Hoppa till huvudinnehållet

Barns säkerhet uppmärksammades inte i tid

Publicerad:
Först när en polisrapport om barnfridsbrott dök upp uppmärksammas att det fanns barn i ett hem där ena föräldern blivit utsatt för våld av den andra. Foto: Johan Nilsson/TT

En person i Karlstads kommun kontaktade socialtjänsten då personen var rädd för sin partner. Att det fanns barn i hemmet uppmärksammades inte förrän en polisanmälan om barnfridsbrott dök upp.

Enligt en lex Sarah-anmälan ville personen som kontaktade socialtjänsten ha hjälp att lämna sin partner. Vid den tidpunkten uppmärksammades inte att det fanns barn i familjen och ärendet lämnades inte över till den avdelning som jobbar med barn.

När det kom en rapport om att polisen utredde barnfridsbrott uppmärksammades att den ena föräldern hade blivit utsatt för våld av den andra medan barn fanns i hemmet. Enligt anmälan har därför bedömningen om barnets behov av skydd fördröjts.

Artikeltaggar

BarnfridsbrottKarlstads kommunLex SarahNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.