Ny arbetsmarknadschef: ”En målgrupp som jag brinner för”

Publicerad:
Marie Berg är ny arbetsmarknadschef i Torsby kommun. Foto: Privat

Marie Berg, där har ni namnet på Torsby kommuns nya arbetsmarknadschef. Hon efterträder Gösta Kilgren som går i pension.

Torsby kommun får en ny chef på arbetsmarknadsavdelningen, AMA.

Den nuvarande, Gösta Kilgren går i pension och nu har hans efterträdare rekryterats.

Den 1 september är det Marie Berg som tillträder tjänsten.

Just nu jobbar hon inom socialförvaltningen i Torsby kommun som områdeschef för hemtjänsten och bor i Sunne.

Tidigare har hon jobbat på arbetsmarknadsenheten, AME, i Sunne kommun.

– Där var jag 2013 till 2019. Jag jobbade som handledare i verksamheten, säger Marie Berg.

Har du haft tidigare chefsbefattningar?

– Jag har haft ett vikariat inom LSS på Torsby kommun innan jag började på hemtjänsten. Men jag har inte jobbat som chef inom kommunal verksamhet tidigare.

Varför sökte du tjänsten som arbetsmarknadschef?

– Det gjorde jag för att jag brinner för den här målgruppen. Jag har dessutom läst Personal och arbetsliv på Karlstads universitet och var färdig nu i juni. Det är en treårig utbildning. Parallellt med det har jag jobbat i Torsby. Jag tycker att arbetsmarknadsfrågor och den biten av arbetsmarknaden är väldigt spännande.

Vad skulle du säga är det viktigaste uppdraget för en arbetsmarknadschef?

– Det viktigaste för mig med arbetsmarknadsavdelningen i Torsby är att fortsätta förvalta den verksamhet som Gösta byggt upp tillsammans med personalen. Och att fortsätta jobba med en god samverkan, både inne i kommunen och med föreningsliv och näringsliv i Torsby.

På senare år har kommunerna fått ta en ny roll då Arbetsförmedlingen har gjort en stor omorganisation över tid.

– Då är det jätteviktigt att man jobbar mycket med den grupp som nu står ganska långt från arbetsmarknaden. Där är helhetsgreppet viktigt, säger Marie Berg.

– Jag ser fram emot den här utmaningen oerhört mycket. Det är verkligen en målgrupp som jag brinner för och det finns mycket bra verksamheter idag inom arbetsmarknadsavdelningen.

Artikeltaggar

AMEArbetsförmedlingenGösta KilgrenKarlstads universitetLSSMarie BergNyheterSunneSunne kommunTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare