Hoppa till huvudinnehållet

Här är Degerfors IF:s nyförvärv: ”En offensiv ytterback”

Publicerad:
Elyas Bouzaiene har skrivit på ett kontrakt över 2,5 år.
Elyas Bouzaiene har skrivit på ett kontrakt över 2,5 år. Foto: Degerfors IF

Degerfors IF har gjort klart med Elyas Bouzaiene, 24, från division 1-klubben Lunds BK.

– Det känns som en dröm, säger ytterbacken.

Elyas Bouzaiene har tidigare representerat Bromölla och Kristianstad på division 2-nivå.

Inför den här säsongen skrev han på för division 1-klubben Lunds BK där han startat 13 matcher och gjort ett mål.

– Hade någon sagt till mig då att jag skulle tillhöra Degerfors i allsvenskan några månader senare hade jag bara skrattat. Men lägger man ner ett hårt jobb och hamnar i rätt miljö kan det gå, säger Bouzaiene.

Han fortsätter:

– Det var väl egentligen för två–tre år sedan som jag fick en tankeställare. Jag ångrade att jag inte gett fotbollen en riktig chans. Efter det har jag tränat kopiöst mycket. Kanske dubbelt om man jämför med andra. Sedan hamnade jag i rätt miljö i både Kristianstad och Lund. Där har jag haft tränare som trott på mig och ett spelsätt som passat mig.

"Offensiv ytterback"

Så här beskriver han sig själv som fotbollsspelare:

– Jag är en offensiv ytterback. Jag skulle säga att mina styrkor är att jag har ett bra driv med bollen och en bra inläggsfot.

Bouzaiene har den tidigare Degerfors IF-spelaren Daniel Janevski som agent.

– Han har hjälpt mig med allting på ett fantastiskt sätt.

Vad visste du om klubben sedan tidigare?

– Framför allt att Degerfors spelar en bra fotboll. Jag har även sett SVT-serien "Här kommer Degen". Jag har fått en bra känsla för byn, folket runt omkring och från klubben rent generellt. Det känns väldigt bra.

Bouzaiene gjorde sitt första träningspass med Degerfors under måndagen.

– Det var fantastiskt kul – och jobbigt. Det märktes att det var två steg upp samtidigt som det var extremt varmt.

Vilka förväntningar har du på hösten?

– Först och främst får man ha respekt för att det är två divisioner upp. Jag tror att mina kvaliteter kan hjälpa Degerfors till att bli ett bättre lag. Sedan får vi se om det blir under det här halvåret eller nästa säsong. Det är tränarna som bestämmer. Jag är här för att hjälpa laget och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

Så här säger tränaren Andreas Holmberg om det senaste nyförvärvet:

– Det är en intressant spelare som vi tittat på ett tag. Han har gjort det väldigt bra i division 1 och vi tror att han är en bra spelare för framtiden. Han är duktig på att driva boll, han är löpstark och kan användas som både ytterback och wingback.

Kontraktet är skrivet på 2,5 år. Degerfors spelar sin nästa match i allsvenskan på måndag mot IFK Göteborg på bortaplan.

Därför grämde sig DIF:s Solberg: ”Annars var det en stark poäng”Rajamohan om det missade läget i slutet: "Ska vara mål"

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IFElyas BouzaieneFotbollLunds BK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.