Hoppa till huvudinnehållet

Blir tomt i etern utan Eldeman

Publicerad:
Anders Eldeman har sänt sitt sista melodikryss. Men också sitt sista Da Capo. Det senare läggs ner, det förra tas över av Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson.
Anders Eldeman har sänt sitt sista melodikryss. Men också sitt sista Da Capo. Det senare läggs ner, det förra tas över av Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Då jag på midsommardagen löste Melodikrysset kände jag vemod, ty det var det allra sista med Anders Eldeman som lett det sedan 1996.

Under många år har det varit en omistlig lördagsrutin att lösa det, som en trygghet i den otrygga tillvaron. Det har oftast varit enkelt, men ändå är det roligt att lösa det, gärna tillsammans med andra i en Facebookgrupp där vi hittar på ledtrådar.

Inte nog med att Eldeman slutar med Melodikrysset – mitt favoritprogram Da Capo, vilket han haft sedan år 2000, läggs ner. Det har varit en fröjd att nästan varje vecka lyssna på detta fenomenala program med så mycket fin musik från förr.

Nu blir det väldigt tomt utan Da Capo. Eldeman har kommit att bli en av de mest folkkära radioprofilerna, som betytt enormt mycket för så många i vårt land. Jag minns de fina programmen Eldemans blandning & Eldeman i P2.

Vi är åtskilliga trogna radiolyssnare som kommer att sakna hans behagliga stämma i etern. Det är för mig obegripligt att denna epok är slut. Tack för alla underbara program, Anders Eldeman!

Henrik Scheutz

Artikeltaggar

InsändareRadioSveriges Radio