Hoppa till huvudinnehållet

20-åring åtalas för 14 olika brott

Publicerad:
En 20-årig man sitter häktad sedan i början av juni och åtalas nu för 14 olika brott.
En 20-årig man sitter häktad sedan i början av juni och åtalas nu för 14 olika brott. Foto: Johan Nilsson/TT

En 20-årig man greps i slutet på maj, släpptes i början av juni och greps kort därefter på nytt. Nu sitter han häktad och åtalas för en rad olika brott.

Mannen greps i början av juni när han enligt åtalet krossade en ruta och gjorde inbrott i en butikslokal i Arvika. Han anhölls samma dag och häktades dagen efter.

Nu har åklagaren åtalad mannen för stöld – men det slutar inte där. Totalt rymmer åtalet mot 20-åringen 14 olika punkter.

Han åtalas bland annat för att ha hotat att döda en polis och sticka en kniv i samma persons mage när en polispatrull ingrep mot mannen i Arvika i slutet på maj. Han åtalas även för våld mot tjänsteman vid samma tillfälle.

Åtalet mot mannen innehåller även fem fall av ringa narkotikabrott, inbrottsstöld, försök till inbrottsstöld, förgripelse mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd och ett fall av försök till våld mot tjänsteman.

Artikeltaggar

ArvikaÅtalBrott & blåljusHot mot tjänstemanInbrottsstöldRinga narkotikabrottvåld mot tjänsteman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.