Hoppa till huvudinnehållet

Oliver Solberg: ”Även om det var ett helvete där ute så var det coolt”

Publicerad:
20-årige Oliver Solberg är på sjätte plats inför söndagens sista sträckor av Safarirallyt i Kenya.
20-årige Oliver Solberg är på sjätte plats inför söndagens sista sträckor av Safarirallyt i Kenya. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Oliver Solberg är på sjätte plats inför söndagens avslutande sex sträckor på Safarirallyt som sätter värmlänningen på tuffa prov.

– Jag måste säga att det här var en av de coolaste sakerna jag har gjort i mitt liv. Även om det var ett helvete där ute så var det coolt, berättar Solberg på Twitter om lördagens sista sträcka.

Oliver Solberg: ”Några av de galnaste sträckorna vi någonsin har upplevt”

Hyundaiföraren Oliver Solberg är tillbaka i WRC-klassen på VM-rallyt i Kenya och efter fredagens sträckor låg värmlänningen på sjunde plats i Safarirallyt, fyra minuter och 27 sekunder bakom ettan Kalle Rovanperä.

Lördagen bjöd på ytterligare sex sträckor från 8-13 och Solbergs placeringar blev 9, 9, 7, 7, 7 och 5. Trots femteplatsen på dagens sista sträcka tappade 20-åringen nästan två minuter på sträcksegraren Sébastien Ogier som var 3,4 sekunder snabbare än Rovanperä. I totalen har Kalle Rovanperä dock drygat ut sin ledning och finländaren är inför söndagen 40,3 sekunder före andraplacerade Elfyn Evans.

”Trodde inte mina ögon”

Solberg är sjua inför söndagens sex sista sträckor och upp till Rovanperä är det 12 minuter och 19 sekunder, och det har varit en ny utmanande dag för Mitandersforssonen.

– Jag trodde inte mina ögon på sträcka 13, under en stor del av den sträckan kunde jag faktiskt inte se något på grund av all lera på vindrutan, meddelar Oliver Solberg på Twitter och fortsätter:

– Men jag måste säga att det här var en av de coolaste sakerna jag har gjort i mitt liv. Även om det var ett helvete där ute så var det coolt.

Värmländske kartläsaren Jonas Andersson med Gus Greensmith vid ratten är nere på 19:e plats, cirka en timme och 19 minuter efter Kalle Rovanperä. Takamoto Katsuta är trea i Safarirallyt, han är en minut och 26 sekunder bakom Rovanperä.

Artikeltaggar

Jonas AnderssonOliver SolbergRallyRally-VMWRC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.