Hoppa till huvudinnehållet

Soffpotatisens resa: Tre misstag alla nybörjarlöpare gör

Publicerad:

Drömmen om ett nytt och hälsosammare liv kan ibland sluta abrupt (och lite snopet) med en skada. NWT:s soffpotatis Emilia och IF Götas coach Stephan Sundin visar hur du undviker de vanligaste nybörjarmisstagen.

För några månader sedan blev Emilia, 33 från Norsbron utsedd till Värmlands värsta soffpotatis. Nu får hon hjälp av IF Götas coach Stephan Sundin att ta sig upp från soffan och ut i löparspåret. Här kan du läsa om hennes resa mot ett hälsosammare liv och utmaningarna på vägen.

Följ Emilias träningsdagbok: "Nu kan jag med gott samvete slänga mig i soffan”Emilia 33, är Värmlands värsta soffpotatis: ”Är lat och kommer aldrig igång”Emilia, 33, efter första fystestet: ”Nu har vi bevis på att jag är en soffpotatis”Soffpotatisen Emilia, 33, har klarat andra målet: ”Blir bara roligare”Så klarar du att springa milen – löpexpertens bästa tips

Artikeltaggar

IF GötaKarlstad stadsloppMotion och hälsaTjurrusetVärmlands värsta soffpotatisVårruset

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.