Två personer bråkade på torg: ”Föll till marken efter slag i ansiktet”

Publicerad:
Polisen fick larm om ett bråk på ett torg i Hagfors. En man i 55-årsåldern är nu misstänkt för misshandel. Foto: Johan Nilsson/TT

En person som bevittnar ett slagsmål på ett torg i området Blinkenberg i Hagfors slår larm till polisen. En man i 55-årsåldern är nu misstänkt för misshandel.

Larmet till polisen inkommer klockan 17.29 på torsdagskvällen.

– Mannen ska ha slagit kvinnan i ansiktet som föll till marken, säger Gabriel Henning, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Polisen var snabbt framme på torget.

– Det är lugnt på platsen när vi kommer dit. Vi påträffar mannen som sedan grips misstänkt för misshandel. Vi påträffar också ett knivliknande föremål på honom.

Polisen skriver därför också en anmälan gällande brott mot knivlagen.

Enligt polisen användes det knivliknande föremålet aldrig under bråket.

Vilka skador fick kvinnan?

– Hon blev ju slagen i ansiktet, men hon var inte i behov av någon ambulansvård på plats. Sen kan hon ju själv eventuellt ha uppsökt vård i efterhand.

Nu fortsätter polisens utredning.

– Det kan eventuellt finnas någon som har filmat bråket och vi har vittnesuppgifter på att mannen har slagit kvinnan. Så vi kommer att samla i alla vittnesuppgifter, förhöra vittnen och misstänkt och gå vidare därifrån.

Huruvida personerna känner varandra framkommer inte i polisens händelserapportering.

– Men det kan dom mycket väl göra, säger Gabriel Henning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott mot knivlagenGabriel HenningHagforsMisshandelPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare