Ska det behöva hända en hemsk olycka innan någon vaknar upp?

Insändare
PUBLICERAD:
”Ett fartgupp eller två skulle sänka hastigheten markant”, skriver insändarskribenten.
Foto: NWT Arkiv
Välkommen till Olsäter i Forshaga kommun. Här går det i cirka 80 kilometer i timmen på 30-vägen genom Olsäter. Kommunen kan inte göra något för det är inte deras väg. Trafikverket gör inget för vägen är inte prioriterad.

Ska det behöva hända en hemsk olycka innan någon vaknar upp och bestämmer sig för att bygga fartgupp här? Är man ute och det är djur eller barn vid vägkanten håller man nästan för ögonen för man vet att det snart smäller. Hade ALDRIG flyttat hit om jag vetat vilken hastighet det gick på 30-vägen här ute. Värsta jag varit med om och ännu värre att ingen tänker göra något. Så ni som blåser på i 70-80 kilometer i timmen, tänk om det vore ERT barn som gick den här vägen till skolan varje dag?

Trafikverket hävdar att blomlådor eller liknande inte går att ha här då det går tung trafik här och vägen är smal. Det förstår jag, men ett fartgupp eller två skulle sänka hastigheten markant.

Tummen upp till majoriteten av tunga fordon som faktiskt håller 30 kilometer i timmen här. Det är i princip de enda som gör det och några enstaka personbilar. Vakna upp, Trafikverket, innan det händer en olycka!

Therese

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.