Förbättra tillgängligheten till vårdcentralerna

Insändare
PUBLICERAD:
1177 är ett jättebra sätt att nå sjukvården på när man kan vänta 8-10 dagar eller mer på svar. När inte det fungerar försöker man nå vårdcentralen på deras telefontid som är mellan klockan 8 och 10.
”Verkar svårt att få kontakt med vårdcentraler generellt så kontaktmöjligheterna borde man se över”, skriver insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Klockan 8.10 försökte jag och fick veta att alla telefontider är bokade och jag skulle återkomma dagen efter. Dagen efter ringde jag klockan 8.05 med samma resultat. Ytterligare dagen efter ringde jag klockan 07.58 och fick då telefontid 10.55. Alltså öppnar telefonsvararen långt innan klockan 8, hur kommer det sig?

Vore det inte enklare kunna logga in på 1177, boka telefontid och beskriva kort vad det gäller så kan vårdcentralen selektera lite? Verkar svårt att få kontakt med vårdcentraler generellt så kontaktmöjligheterna borde man se över. Alla kan använda 1177, det är bara fråga om vilja.

Sebastian

***

SVAR DIREKT: Tack för goda synpunkter

Tack för dina synpunkter! Vi tar med oss din återkoppling i det fortsatta arbetet för att öka vår tillgänglighet. Redan nu under våren har vi ökat telefontillgängligheten betydligt, men vi arbetar vidare. Att vi ska ha en god tillgänglighet till våra vårdcentraler är viktigt. Som du skriver finns redan nu flera olika sätt att nå oss, via telefon eller via 1177.se. Jag beklagar att det kan vara längre svarstider nu under sommaren, men vi är färre på plats då några av våra medarbetare är på sommarledighet. Jag vill också passa på att tipsa om Vårdcentralen Värmland för behov som inte kräver fysisk undersökning, den finns i appen Vård i Värmland. Du får gärna kontakta mig om du har fler funderingar och når mig via vår växel, 010-831 50 00.

Madelene Johanzon

Områdeschef område öppenvård

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.