Hoppa till huvudinnehållet

Det ska du tänka på i midsommartrafiken: ”Det gäller att inte vara stressad”

Publicerad:
Många bilister kommer att vara på vägarna i midsommartrafiken. Genrebild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Midsommar står för dörren och trafiken på vägarna lär bli betydligt högre än de två tidigare åren. Trafikverket råder midsommarfirare att inte ta för snabba beslut på vägarna.

I år kan vi fira midsommar utan restriktioner och det ser ut att innebära ökad trafik på de svenska vägarna. Bengt Olsson, presschef på Trafikverket råder värmlänningar som vill resa under midsommar att planera sina resor lite.

– Ni har säkert ett antal platser i Värmland där ni firar midsommar dit det inte alltid är så breda vägar. Där riskerar det att bli lite köer, beroende på när man åker. Åker man från närområdet blir det nog ofta att man väntar till midsommarafton med att åka och då kan det bli en och annan kö, säger Bengt Olsson.

När det gäller de större vägarna som går genom länet, E45 och E18, kan det bli lite köer för dem som åker mot Dalarna eller Bohuslän på E45. På E18 räknar Trafikverket inte med några större köer i Värmland.

– Vi har inga indikationer på det. Det är mer runt Mälaren fram till Örebro, men sedan börjar det klinga av, säger Bengt Olsson.

Några större vägarbeten pågår inte heller i Värmland. Just nu är det bara brorenoveringen på E18 mellan Kroppkärrsmotet och Universitetetsmotet.

– Vi ställer alla arbeten över midsommar, så det är ingen som springer runt på vägen eller gräver. Däremot står etableringarna kvar, så man måste ha ögonen med sig så man inte kör in i något arbete eller framförvarande bil. Det gäller att inte vara så rackarns stressad när man ger sig iväg, då kan det bli lite ogenomtänkta beslut, säger Bengt Olsson.

Artikeltaggar

MidsommarResorTrafikverketTransportVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.