Hoppa till huvudinnehållet

Stort ljudboksförlag söker din bästa berättelse om Karlstad

Publicerad:
Hyllningarna på Stora torget av bästa hockeylaget kan kanske vara något att berätta om, när ljudboksförlaget Storytel kommer till samma torg i sommar med en portabel inspelningsstudio.
Hyllningarna på Stora torget av bästa hockeylaget kan kanske vara något att berätta om, när ljudboksförlaget Storytel kommer till samma torg i sommar med en portabel inspelningsstudio. Foto: Joachim Lagercrantz

Har du en berättelse om Karlstad? I sommar har du chansen att dela med dig av den – och få den med i en guidebok.

Stora torget i Karlstad är en av platserna som ljudboksföretaget Storytel gästar med en inspelningsstudio i sommar.

”Tell me your story” heter turnén och målet är att samla Sveriges bästa lokala berättelser.

Berättelserna som efterlyses kan enligt ett pressmeddelande från företaget vara spännande, känslosamma, roliga, personliga eller rentav konstiga. Det kan vara spontana berättelser eller sådana som legat i en byrålåda och väntat på bättre tider.

Flyttbar studio

Storytel tar med sig en portabel inspelningsstudio och den landar på Stora torget i Karlstad den 14-15 juli. Dit kan man gå och dela med sig av sin berättelse och tanken är att alla de lokala berättelserna sedan ska sammanställas till en guidebok till Sommarsverige, som Storytel ska ge ut.

– Det här är tredje året i rad som Storytel åker ut på sin uppskattade sommarturné, och i år kände vi att vi ville utveckla konceptet och skapa ännu mer engagemang och aktivitet när vi som en digital aktör har chansen att träffa ljudbokslyssnarna fysiskt. Nu ser vi fram emot att få höra många fantastiska stories från alla de platser vi besöker, säger Andrea Kåberger, som är eventansvarig på Storytel Sverige och initiativtagare till turnén.

Turnéplan

Hit kommer Tell me your story i sommar:

4–5 juli: Helsingborg

7–8 juli: Tylösand

10–11 juli Göteborg

14–15 juli: Karlstad

18–19 juli: Västervik

21–23 juli: Visby

26–27 juli: Gävle

28–29 juli: Umeå

1–2 augusti: Falun

5–7 augusti: Stockholm

Artikeltaggar

BesöksnäringKarlstadMänskligtNöje/KulturSamhälleStorytelTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.