210 miljoner investeras i Moelven: ”Ett lyft för sågverket och klimatet”

Publicerad:
Moelven Torsby-Ransby AB. Foto: Moelven

Moelven kommer att investera över 70 miljoner kronor vid sitt sågverk i Torsby. Investeringen är två nya så kallade kanaltorkar. Totalt investerar Moelven 210 miljoner.

– Det här blir ett lyft för både sågverket och klimatet, säger Peter Broberg, vd på Moelven Notnäs-Ransby.

Nyligen har koncernledningen för Moelven gett klartecken till ett investeringspaket på närmare 210 miljoner norska kronor som ska fördelas på fyra av koncernens producerande bolag.

Ett av bolagen är Moelven Notnäs Ransby AB med anläggningar i Torsby och Ransby.

Vad det handlar om är att tre så kallade kanaltorkar i betong från tidigt 70-tal ska ersättas med två nya energieffektiva kanaltorkar, ett sätt att både förbättra kapacitet och kvalitet och minska klimatavtrycket från industrin, förklarar Moelven i ett pressmeddelande.

Peter Broberg, vd.
Peter Broberg, vd. Foto: Moelven

– Det här blir ett lyft för både sågverket och klimatet. Energieffektiviteten i de nya torkarna är formidabel, och det blir också säkrare för våra operatörer när torkningsprocessen är mer automatiserad med in- och utmatning. När torkarna är på plats kommer vi också få ett bättre bullerskydd mot Torsby samhälle, så det kommer lokalsamhället till godo, säger Peter Broberg, vd på Moelven Notnäs-Ransby.

– Det är så klart både kul och viktigt att man nu väljer att investera i vårt sågverk i Torsby. I början av september kommer vi dessutom fira att sågen i Ransby fyller 50 år i år, så nu får vi fira i dubbel bemärkelse, säger Peter Broberg.

Artikeltaggar

MoelvenMoelven Notnäs Ransby ABNäringslivPeter BrobergRansbyTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare