Sofie Frohm blir chef för den nya Coop-butiken

Publicerad:
Sofie Frohm har utsetts till butikschef för Coop Värmlands nya butik på Tullholmen i Karlstad som öppnar under senhösten i Löfberg fastigheters nya 16-våningshus. Foto: Christer Wik

Stadsdelen Tullholmen håller på att växa fram och därför satsar Coop Värmland på en ny butik där. Sofie Frohm blir butikschef och snart rekryteras den övriga personalen.

– Vi ska ha 15 anställda till att börja med och butiken öppnar i god innan julhandeln.

Nya stadsdelen Tullholmen börjar ta form – här ska 2 200 bostäder byggas

Över 2 000 nya bostäder ska byggas på Tullholmen och aktiviteten är hög. En av byggarbetsplatserna är Löfberg fastigheters 16-våningshus Södertull med 62 lägenheter strax intill Helmia-rondellen.

Det är i markplanet på den byggnaden som Coop Värmlands butik håller på att ta form. På tisdagen visades lokalerna upp på ett område där kooperationens stora livsmedelsfabrik tidigare låg.

– Vår nya butiks yta blir 1 100 kvadratmeter stor. Det innebär att den blir en medelstor Coop-butik. Vår butik i Mitticity är som en jämförelse 900 kvadratmeter.

Stor satsning

– Coop Tullholmen blir namnet och vi kommer att investera tiotals miljoner kronor i den här satsningen och är glada att kunna öppna en ny butik i den helt nya stadsdelen, säger Anna Ociansson, medieansvarig hos Coop Värmland.

Coop Tullholmens butikschef Sofie Frohm, Coop Värmlands medieansvariga Anna Ociansson och byggbolaget Constos projektingenjör Daniel Ericsson studerar de nya butikslokalerna.
Coop Tullholmens butikschef Sofie Frohm, Coop Värmlands medieansvariga Anna Ociansson och byggbolaget Constos projektingenjör Daniel Ericsson studerar de nya butikslokalerna. Foto: Christer Wik

46-åriga Sofie Frohm med rötterna på Hammarö blir butikschef för Tullholmsbutiken. Hon har lång erfarenhet av inom olika chefsbefattningar inom servicenäringen.

– Ja, jag kommer närmast från ett jobb som Food & beverage manager på Hotel Plaza och tycker att det ska bli väldigt spännande att få bygga upp en helt ny butik. Detta är en ny bransch, men servicebiten är ju den samma, säger hon.

Får färskvaruprofil

Den nya livsmedelshallen kommer att ha en tydlig färskvaruprofil.

– Det blir viktigt med bland annat en lite speciell frukt- och gröntsatsning liksom mycket fokus på butiksbakat bröd, frukostlösningar, färdiglagad mat, lokala matproducenter och delikatess, säger Sofie Frohm.

Det blir dessutom en förbutik med den typen av service som brukar finnas där. Coop Tullholmen får även en annan satsning.

– Vi investerar i ett eget kafé som också kommer att kunna nås via en separat entré, säger Anna Ociansson som berättar att rekryteringen av de övriga anställda inleds inom kort.

– Vi ska ha 15 anställda till att börja med och tanken är att utöka personalen på sikt. Den nya butiken kommer att öppna i god tid innan julhandeln, säger Sofie Frohm.

Hur ser du på konkurrensen från närbelägna Willys och Lidl som snart ska etablera sig i Viken?

– Det ser vi bara som positivt. Fler butiker sätter området på kartan.

Artikeltaggar

Anna OcianssonCoop VärmlandHandelSofie FrohmTullholmen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare