Hoppa till huvudinnehållet

Regionens personalpolitik - en sorglig historia

Publicerad:
”Ni har under många år totalt ignorerat alla rop på hjälp och alla krav på förbättrade arbetsförhållanden för sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor”, skriver insändarskribenten.
”Ni har under många år totalt ignorerat alla rop på hjälp och alla krav på förbättrade arbetsförhållanden för sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor”, skriver insändarskribenten. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag vill gratulera Region Värmlands ledning och politiker. Er mångåriga personalpolitik har nu fått fullt genomslag. För detta var väl målet?

Ni har under många år totalt ignorerat alla rop på hjälp och alla krav på förbättrade arbetsförhållanden för sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor. Nu kan vi skörda frukten av ert ihärdiga arbete. Vårdavdelningar som stänger helt eller delvis, personalflykt och ett kompetenstapp utan motstycke. Det är sorgligt att bevittna sönderfallet.

Våra stackars patienter är de som blir lidande. Vi skulle så gärna ge en bättre vård men ni ger oss inte möjligheten, vi är alldeles för få som ska göra för mycket.

Men sommarens budget måste se bättre ut än på länge med så lite personal kvar?

Sjuksköterska inom Regionen

Artikeltaggar

BarnmorskaInsändareRegion VärmlandSjuksköterskaSjukvårdUndersköterskaVärmlands län