Hoppa till huvudinnehållet

Torsby upp i topp efter seger

Publicerad:
Lysvik förlorade mot Torsby

Torsby är nu serieledare i division 2 västra Svealand dam i fotboll efter vändning och seger, 1-2 (1-0), borta mot Lysvik. Torsby leder serien en poäng före Brage. Lysvik ligger på fjärde plats i tabellen.

– Tung förlust för Lysvik som gjorde en bra första halvlek men började väldigt svagt i andra halvlek. Torsby kvitterade omgående. Chanser åt båda håll där Torsby avgjorde på en hörna med tre minuter kvar, kommenterade Lysviks tränare Stefan Johansson efter matchen.

Torsbys tränare Mårten Ejdervall tyckte så här om matchen:

– Ett derby med mycket kamp och mindre skönlir. Varsin halvlek, kanske på grund av medvind, där Lysvik startade bäst medan vi tog över i andra halvlek. Jättekul med en vinst för tjejerna då vi sliter väldigt mycket med sjukdomar just nu.

Därmed har Torsby vunnit sex matcher i rad.

Matchen var mållös till Lysvik tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Julia Arlestrand Svensson. Direkt efter pausen nätade Amanda Westlund och kvitterade för Torsby.

1-2-målet var ett självmål av Lysvik i 87:e minuten.

Lysvik har två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Torsbys tredje uddamålsseger.

I nästa match möter Lysvik Hertzöga 2 borta på tisdag 28 juni 19.30. Torsby möter Norrstrand onsdag 22 juni 19.00 hemma.

Artikeltaggar

Division 2 västra SvealandFotbollLysviks IF damMyrborgenTorsby IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.