Vi i Nordvärmland ska inte kämpa mot vindkraft

Insändare
PUBLICERAD:
”Nu tillhör vi Stockholm och tvingas betala 5-10 gånger så mycket för elen som Norrland”, skriver insändarskribenten.
Foto: Håkan Strandman
Alla måste vi hjälpas åt för att få fram el. Åtta verk som byggs i Stöllet nu kommer att producera el så det räcker till hushållsel för alla i Malungs och Torsby kommuner. 30 verk i Höljes skulle producera enormt med el.

Däremot skall vi kräva rejäl ersättning. Förslag: Varje hushåll i Höljes får 100 000 kronor per år och Höljes samhälle får 5 miljoner kronor per år i 25 år. Efter 25 år skall allt återställas till naturlig skogsmark utom vägarna som är bra att ha till jakt och annan fritid.

Vi i Nordvärmland skall inte kämpa mot vindkraft men däremot skall vi hjälpas åt så vi kommer i samma elområde som andra elproducentområden i Sverige. Nu tillhör vi Stockholm och tvingas betala 5-10 gånger så mycket för elen som Norrland! I andra sammanhang tillhör vi Norrlandsområdena.

Nordvärmlänning

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.