Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandsbro ny serieledare efter seger

Publicerad:
Värmlandsbro vann mot Bäckalund

Det blev 2-0 (1-0) hemma för Värmlandsbro mot Bäckalund i fredagens match. Därmed är laget serieledare i division 5 Värmland västra herr i fotboll, två poäng före Hertzöga 2, efter nio spelade matcher. Hertzöga 2 har dock en match mindre spelad. Bäckalund ligger på tionde plats i tabellen.

– Regnet gjorde att det blev lite oberäkneliga studsar idag. Vi gör en bra första halvlek tycker och leder i halvtid. I andra börjar ganska bra också och gör 2-0 runt 60:e minuten. Efter det går vi ner oss samt att det blir lite grinigt i båda lagen. Vi får ta med oss att vi orkar vinna trots att vi inte gör vår bästa match och blicka framåt, kommenterade Värmlandsbros tränare Johan Edvardsson.

Bäckalunds tränare Thomas Larsson om matchen:

– Återigen en hedersam förlust. Två fasta situationer avgör matchen. Vi kämpar på, det kommer att vända snart.

Segern var Värmlandsbros fjärde på de senaste fem matcherna.

Segern säkrades av Värmlandsbros målskyttar, Axel Carlsson och Marcus Håkansson, som gjorde ett mål var.

Värmlandsbro har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna, medan Bäckalund har fem förluster.

I nästa match möter Värmlandsbro Örnen hemma och Bäckalund möter Högboda hemma. Båda matcherna spelas torsdag 23 juni 19.00.

Artikeltaggar

Bäckalunds IFBrovallenDivision 5 Värmland västraFotbollVärmlandsbro SK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.