Hoppa till huvudinnehållet

Väktare utsatt för misshandelsförsök – följde efter flyende misstänkta

Publicerad:
Generebild.
Generebild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Strax före midnatt, natten till fredag, utsattes en väktare för ett försök till grov misshandel efter att ha följt efter två personer i samband med ett misstänkt inbrott i ett fritidshus i Långserud.

Det hela började med att inbrottslarmet i ett fritidshus vid sjön Stora Bör i Långserud aktiverades, en väktare kallades ut och såg när två män lämnade platsen i en bil med släp.

– När väktaren klev ur bilen försökte föraren i den andra bilen köra på väktaren, säger Christina Hallin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Därefter utvecklades det till en biljakt där väktaren följde efter den flyende bilen. Enligt polisen kastade de misstänkta då ut någon form av föremål mot väktarens bil.

– Exakt vad som kastades framgår inte, i rapporten står det bara att de kastade ut saker för att hindra väktaren, säger Hallin.

Efter en kortare biljakt på en grusväg stannade de misstänkta, kopplade av släpet och spärrade vägen med det – de ska dessutom ha hotat väktaren med ett ospecificerat tillhygge.

En polispatrull sökte efter bilen och de två männen, men fann dem inte under natten. Polisen har dock misstankar om vem en av dem kan vara. Bilens registrerade ägare beskrivs av Säfflepolisen som yrkeskriminell och är tidigare dömd för 44 olika brott.

En anmälan om stöld genom inbrott finns upprättad samt tre anmälningar för brott mot väktaren. En om försök till grovmisshandel, olaga hot samt framkallande av fara.

Släpet och föremål som fanns på det är taget i beslag, det är för närvarande inte känt om det kommer från inbrottet eller inte.

Artikeltaggar

Brott & blåljusChristina HallinFörsök till grov misshandelframkallande av fara för annanInbrottsstöldLångserudOlaga hotSäffle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.