Hoppa till huvudinnehållet

Ulf Lundell till Mariebergsskogen trots vägran: "Aldrig mer"

Publicerad:
Ulf Lundell spelar i Mariebergsskogens friluftsteater på lördag. Turligt nog verkar han ha ändrat sin uppfattning om spelplatsen. Foto: Carl Edlom

Nu kommer Ulf Lundell till Karlstad under en sommarturné som besöker 15 scener runt om i landet. Det andra stoppet på turnén blir i Mariebergsskogens friluftsteater nu på lördag, en scen som Ulf Lundell besökt många gånger genom åren, men som han inte verkar ha allt för mycket till övers för.

I den andra volymen av Lundells uppmärksammade "Vardagar"-serie skriver han om Karlstad och Mariebergsskogen. Han nämner friluftsteatern som en gammal rocklada där legendarer som The Who och Jimi Hendrix tidigare spelat.

Men trots den anrika scenen, vill han aldrig spela där igen – så här skriver han:

"Jag vägrar göra den gamla rockladan i Karlstad

Aldrig mer

Ingen sentimentalitet ingen bakåtlängtan

ingen nostalgitripp i min värld kan få mej att

spela där igen"

Boken kom ut 2018 och sedan dess verkar han turligt nog ha ändrat uppfattning. 2015 spelade han där senast och på lördag ska han alltså återigen stå på scenen där så många legendariska akter stått före honom – dock inte The Who som han skriver i boken, de har aldrig spelat i Mariebergsskogen. Däremot The Kinks (1968), Hollies (1966) och nämnda Jimi Hendrix (vid två tillfällen 1967). Och Duke Ellington (1963) och Ray Charles (1964). För att nämna ett fåtal. Klaga på scenen kan han göra, det kan vara både dragit och dåligt ljud, men knappast på det celebra sällskapet.

Kjell Andersson: Såriga relationer och monumentala albumRecension: Poeten Ulf Lundell i högform

Ulf Lundell med band spelar i Mariebergsskogen den 18 juni.

Artikeltaggar

KändisarKarlstadKonserterLitteraturMariebergsskogenMusikNöje/KulturRockThe WhoUlf Lundell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.