Hoppa till huvudinnehållet

”Gädd-kungen” sätter personbästa på – torsk!

Publicerad:
Kolla vilken härlig bild på Johnny Hyytiäinens vårfiskestart som resulterade med en Vänergädda på 12,5 kilo. Det är Johnnys hustru Susanna Lindgren som är bakom kameran. Foto: Privat

Vålbergsfiskaren Johnny Hyytiäinen fortsätter landa rekordfiskar.

I slutet av april kom ett av hans häftigaste någonsin.

I havsvattnet utanför norska Lofoten bärgade han nämligen en torsk på 22,6 kilo...

Jodå, vi vet. Torsk ingår ju inte i NWT på hugget.

Inte heller den aktuella spelplatsen.

Men vi kan bara inte undanhålla uppgiften och bilden på en super-glad Johnny Hyytiäinen som är en av de absolut mesta bidragslämnarna till NWT på hugget under årens lopp.

Johnnys rekord-torsk högg på 100 meters djup.

– Det var en fantastisk känsla och jag visste direkt att här var något utöver det vanliga.

Efter en ”match” på 15-20 minuter kunde han landa torsken som alltså resulterade ett nytt prydligt personligt rekord.

– Det var på tiden, säger Johnny. Jag har fått flera på 19 kilo men jag har aldrig varit över 20 förut.

Efter många försök sprängde Johnny Hyytiäinen äntligen 20-kilosvallen på torsk med råge. Hans nya personbästa är ett 128 centimeter långt och 22,6 kilo tungt exemplar från vattnen utanför Lofoten.
Efter många försök sprängde Johnny Hyytiäinen äntligen 20-kilosvallen på torsk med råge. Hans nya personbästa är ett 128 centimeter långt och 22,6 kilo tungt exemplar från vattnen utanför Lofoten. Foto: Privat

Lofotenfisket blev inte bara en dans på rosor.

Snöstormar blåste nämligen bort tre av de fem planerade fiskedagarna.

– Det var lite osis förstås men vädrets makter rår man som bekant inte på. Men vi kommer tillbaka och vi är redan inbokade nästa år igen. Bara den skillnaden att vi valt en vecka senare. Och då måste väl nästa torsk-mål bli ... 25 kilo... eller?

På hemmaplan och NWT på hugget startade Johnny Hyytiäinen upp med en hygglig Vänergärdda på 12470 gram. Det är förhållandevis en stor fisk men ända hela 4 kilo från hans personbästa från Fryken i fjol.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilNorgeNWTPå hugget

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.