Stulen husvagn tillbaka hos ägarna: ”Det blir semester oavsett”

Publicerad:
Den stulna husvagnen hittades bara några timmar efter att den försvann.

Med bara några veckor kvar till semestern försvann parets husvagn. Planen var att paret skulle ge sig ut på semester med barn och hundar.

Husvagnen köpte de förra året. Det är en äldre vagn från sent 1980-tal. Det ekonomiska värdet ligger på mellan 40 000 och 45 000 kronor.

– Den är jättefin, men absolut inte ny, säger mannen.

Han och frun delar husvagnen med hans mamma och hon har sett den från sin balkong när den stått uppställd. På grund av det kunde de snabbt märka när husvagnen försvunnit. Någon gång mellan 14.00 och 16.30 under onsdagen försvann den.

– Mellan det har den blivit nappad, konstaterar han.

De lade genast ut att husvagnen stulits i en Facebook-grupp, ett inlägg som genast fick många delningar.

Vid 19.30 ringde polisen. En motionär hade sett vagnen i skogen. Paret kunde hämta husvagnen men allt som varit låst har blivit uppbrutet. Dessutom vet de inte om vagnen tagit skada om den har körts i hög hastighet på småvägar.

Just nu är den hos en verkstad för att se vad som behöver åtgärdas och om försäkringsbolaget anser att det är värt att kosta på.

Oavsett hur det blir med husvagnen ser familjen fram emot semestern.

– Det blir semester oavsett, säger mannen.

Om det blir med husvagn eller på något annat sätt är än så länge lite oklart.

– Det ligger inte i våra händer, fortsätter han.

Artikeltaggar

Brott & blåljusCampingHusvagnarKristinehamnSemesterStölder

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare