Läkarna på CSK har all anledning att oroa sig

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter att under en period på drygt sju veckor, då jag haft en anhörig inlagd på medicinkliniken på Centralsjukhuset i Karlstad, kan jag bara bekräfta de farhågor läkarna har. Under den tiden har det inte ens varit semesterperiod.

”Jag står helt bakom läkarnas oro”, skriver insändarskribenten. Personerna på bilden har inget med insändaren att göra.
”Jag står helt bakom läkarnas oro”, skriver insändarskribenten. Personerna på bilden har inget med insändaren att göra. Foto: Lisa Olaison

Efter ett långt arbetsliv i sjukvården har jag alltid fått till mig att det är patienten som är i centrum. Tyvärr är det inte så längre. Omöjliga arbetsvillkor, aldrig veta om jag kan ta min lediga dag eller om jag i dag måste göra ett dubbelpass. Jag vet hur sliten man är i slutet av ett sådant. Man har inte förmågan att helt fokusera. Det tycks regionens politiker inte förstå eller bry sig om. Jättebra att man höjer lönerna, men vem springer fortare för det? Efter en tid upptäcker man att det blev inte bättre, och så börjar man tänka om, igen. Man saknar en långsiktighet hos regionen, samtidigt som de är naiva nog att tro, som värmlänningarna gör, att ”det ordner sig”. Tyvärr tror jag att de har fel där. Jag har mina egna erfarenheter att falla tillbaka på och jag står helt bakom läkarnas oro.

F.d. sjuksköterska

Artikeltaggar

Centralsjukhuset i KarlstadInsändareKarlstadRegion Värmland

Läs vidare