Hoppa till huvudinnehållet

Gunnarskog/Bortan upp i topp efter seger

Publicerad:
Åmotfors förlorade mot Gunnarskog/Bortan
Åmotfors förlorade mot Gunnarskog/Bortan

Gunnarskog/Bortan är nu serieledare i division 6 Värmland nordvästra herr i fotboll efter seger, 1-3 (1-1), borta mot Åmotfors. Gunnarskog/Bortan leder serien tre poäng före IK Arvika U. IK Arvika U har dock en match mindre spelad. Åmotfors ligger på sjunde plats i tabellen.

– Jag tycker att vi gör en jättefin första halvlek, framförallt första 30. Vi tog ledningen med 1-0 och hade något bud på ytterligare nätkänning. 1-1 i paus kändes kanske ändå rättvist. Vi startade andra bra, men vi blev hårt straffade när vi inte riktigt var på tårna och 1-2 var tungt. Sedan hade vi ett strålande läge att kvittera, men deras målvakt räddade. 1-3 med 10 minuter kvar var ett tungt slag. Vi gör en jättefin match, men vi måste minimera våra egna misstag för att ta fler poäng framöver, tyckte Åmotfors tränare Björn Alexandersson, efter matchen.

Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman tyckte så här om matchen:

– Tre och serieledning det får vi vara väldigt nöjda med. Åmotfors var svårspelat idag, de sprang mycket o satte bra press på oss under hela matchen. Vi hade lite jobbigt att komma in i matchen och Åmotfors tog ledningen med 1-0 genom deras snabba forward som oroade oss gång på gång. Vi kvitterade innan halvtid genom Marcus Jonsson. Efter det målet gjorde vi en liten förändring i spelsystemet och sedan tog vi över den första halvleken, spelade jättebra och då har Åmotfors stora problem. Den andra halvleken startade lite trevande innan vi gjorde 2-1 genom Viktor. Matchen blev lite låst efter det målet, sedan lyckades Viktor göra 3-1 i slutminuterna och då kändes det som att vi skulle vinna matchen. Jag tycker vi vinner matchen rättvist, då vi var det mer spelförande laget idag. Vi vinner återigen en match utan att spela på topp och det märks att gruppen är stark. Vi får ge lite extra beröm till Viktor Eriksson och Micke Johansson som sliter och kämpar hela tiden.

Gunnarskog/Bortan har nu sju raka segrar. Åmotfors har fyra förluster i rad.

Viktor Eriksson gjorde två mål och Marcus Jonsson ett mål för Gunnarskog/Bortan, enda målskytt för Åmotfors blev Abdikadir Aden Osman.

Åmotfors har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Åmotfors tar sig an Klässbol i nästa match borta onsdag 22 juni 19.00. Gunnarskog/Bortan möter IK Arvika U hemma söndag 3 juli 16.00.

Artikeltaggar

Åmotfors IFDivision 6 Värmland nordvästraForsvallenFotbollGunnarskog/Bortan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.