Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s drag – hotell i Löfbergs arena

Publicerad:
Utbyggnaden av Löfbergs arena kan köra igång redan i höst.
Utbyggnaden av Löfbergs arena kan köra igång redan i höst. Foto: FREDRIK KARLSSON

Det är förändring på gång i Löfbergs arena. Redan i höst vill FBK påbörja utbyggnaden av arenan där det ska bli ett nytt gym och kontorslokaler. Nu vill man även få till en ny detaljplan som innebär att utbyggnaden kan användas för hotelländamål.

Planförslaget rör en del av fastigheten Ismåsen 1, som är Löfbergs arena. Det är bolaget Färjestad Bollklubb fastighets AB som äger fastigheten.

Utbyggnaden, som redan är planerad, ska byggas på ytan mellan arenan och gång- och cykelvägen längs med älven. Sedan två år tillbaka har FBK haft bygglov för att bygga kontorslokaler och gym, men det har skjutits fram med tanke på pandemin och den svåra ekonomiska sits den förde med sig.

– Vi vill bygga ut arenaslussen och bygga ut det gym som vi har för sportverksamheten. Förhoppningsvis kommer vi igång med det under tidiga hösten, säger Stefan Larsson, vd för Färjestad.

Men nu vill man alltså dessutom använda utbyggnaden till hotell, därav det nya planförslaget.

– Det handlar om att skapa en flexibilitet i huset och att kunna nyttja det till bredare ändamål, säger Stefan Larsson.

Den nya detaljplanen ska nu gå igenom ett standardförfarande – samråd, granskning och antagande. Alla inblandade ges här möjlighet att lämna godkännande till förslaget. Förslaget kan godkännas direkt efter samrådet om inga av de berörda fastighetsägarna eller remissinstanserna har något att invända. Samrådet sker från 15 juni till 25 juli.

Tidigare har ni pratat om att bygga spelarbostäder i direkt anslutning till arenan. Är det fortfarande aktuellt?

– Det tillåts inte av den nuvarande planen, men det är definitivt en tanke vi har inför framtiden.

Artikeltaggar

Färjestad BKKarlstadNyheterStefan Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.