Många brister på gymnasieskola i Säffle

Ledare
PUBLICERAD:
Missförhållanden på Herrgårdsgymnasiet.
Foto: Tommy Pedersen

I en serie reportage har NWT avslöjat ett antal missförhållanden på den annars så hyllade Herrgårdsgymnasiet i Säffle. Det handlar om lärare som jobbat svart med skolans fordon – för en kommunal chef till råga på allt, om brist på hantering av farlig spillolja på skolområdet och om missnöje med hur undervisningen sköts från både föräldrar och medarbetare.

Det är uppenbart att kommunen och skolan har mycket att ta tag i för att förbättra situationen. Och då gäller det för ansvariga politiker att inte bara slå kritiken ifrån sig. Det verkar också ha funnits en kultur där man bara struntar i att reagera när problem uppdagas. Det är form av underlåtenhetens acceptans som i förlängningen kommer att leda helt fel. Vill man behålla kvalitet och gott rykte måste alla inblandade skärpa till sig.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.