Hoppa till huvudinnehållet

Kopplerimisstänkta kvinnan släppt ur häktet: ”Brottsmisstanken stärkt”

Publicerad:
Kvinnan har varit häktad i en dryg månad misstänkt för koppleri. Nu har hon släppt  - samtidigt som brottsmisstankarna har stärkts. (GENREBILD)
Kvinnan har varit häktad i en dryg månad misstänkt för koppleri. Nu har hon släppt - samtidigt som brottsmisstankarna har stärkts. (GENREBILD) Foto: SANDRA QVIST

Kvinnan har suttit häktad misstänkt för att ha drivit en bordell i en massagesalong.

Men nu har åklagaren hävt häktningen – samtidigt som brottsmisstanken stärkts.

Kvinnan är misstänkt för att ha drivit en bordell i en massagesalong i Karlstad.

En handfull misstänkta sexköpare har identifierats.

En av dem ska enligt NWT:s uppgifter vara moderaten Anders Knape som för snart två veckor sedan lämnade alla sina uppdrag.

Han uppgav då själv i ett pressmeddelande från Moderaterna i Värmland att han utreddes som misstänkt för köp av sexuell tjänst.

Han sa också att han förnekade brott.

Kvinnan satt häktad i drygt en månad innan hon släpptes.

Massagesalongen är stängd och verksamheten har upphört.

– Brottsmisstanken har stärkts. Men samtidigt är vi i ett skede där jag inte anser att hon kan försvåra utredningen. Därför är det min bedömning att det inte längre finns några häktningsskäl, säger åklagaren Per Svensson.

Han vill inte säga varför brottsmisstanken stärkts, men tidigare har han berättat att man väntat in analyser från Nationellt forensiskt centrum, NFC.

Kvinnan är fortsatt på sannolika skäl misstänkt för koppleri av normalgraden.

Brottet kan ge upp till fyra års fängelse.

Texten kan komma att uppdateras.

50-årig kvinna misstänks ha drivit bordell i KarlstadHär är salongen där Anders Knape misstänks ha köpt sex: "Väldigt mycket karlar"

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadKoppleri

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.