Hoppa till huvudinnehållet

Ja till SD-förslag – ”Förebygg kränkningar och diskriminering”

Publicerad:
Kommunstyrelsens arbetsutskott säger ja till SD:s nämndinitiativ. Foto: Morgan Bäckvall

Kommunstyrelsens arbetsutskott i Torsby säger ja till Sverigedemokraternas förslag om att ge pengar till barn- och utbildningsnämnden och arbetsmarknadsenheten.

Sverigedemokraterna i Torsby ville tillföra 500 000 kronor till barn- och utbildningsnämnden mot bakgrund av ökande psykisk ohälsa i samhället.

Vidare ville SD att en miljon kronor skulle gå till arbetsmarknadsavdelningen i Torsby kommun.

Beslutet fick en ändring på andra förslaget:

– KSAU har fattat beslut om de 500 000 till barn- och utbildningsnämnden, som låg som förslag i vårt nämndinitiativ. Tidigare finns ett beslut på det andra nämndinitiativet som var till arbetsmarknadsavdelningen på en miljon. Det blev delat i två, 500 000 till arbetsmarknadsavdelningen och 500 000 till ett samlingsprojekt barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och arbetsmarknadsavdelningen, skriver Susanne Sätterlund (SD) i ett mejl.

SD avser att pengarna är öronmärkta till gruppaktiviteter i syfte att förebygga kränkningar och diskriminering som nu och senare i livet kan leda till psykisk ohälsa och kriminalitet, vilket SD berättat i ett tidigare pressmeddelande.

Finansiering sker genom ett extra anslag på 5,5 miljoner till kommunstyrelsen, som beslutats tidigare.

Artikeltaggar

KsauPolitikSusanne Sätterlund (SD)Torbjörn Olsson Torsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.