Hoppa till huvudinnehållet

Enkelspårig infrastruktur

Publicerad:
Inga dubbelspår.
Inga dubbelspår. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Det är bra att den farliga biten av E18 mellan Töcksfors och Bäckevarv byggs ut till en 1+2-väg med mitträcke, men det räcker inte. Värmland är än en gång styvmoderligt behandlat i regeringens infrastrukturplan. Det hade behövts mer vägsatsningar i närtid för att komma tillrätta med många problem.

Järnvägen förblir också enkelspårig när det behövts en kraftig utbyggnad till dubbelspår, särskilt på sträckan Karlstad-Kil, men också för hela vägen mellan Stockholm och Oslo. Många års kraftigt lobbyarbete har tyvärr inte gett önskad utdelning, trots att alla säger att de vill gynna och öka tågresandet. Men den bisarra storsatsningen på höghastighetståg mellan våra tre storstäder går före för de rödgröna partierna. Den kommer att sluka mångmiljardbelopp och då blir det väldigt lite över till andra spår.

Artikeltaggar

HöghastighetstågInfrastrukturJärnvägLedareOsloRegeringenSocialdemokraternaStockholmTågtrafikVägar