Hoppa till huvudinnehållet

Byggde kraftledning – fick ström genom kroppen

Publicerad:
En person som arbetade med bygget av en ny kraftledning fick av oklar anledning ström genom kroppen.
En person som arbetade med bygget av en ny kraftledning fick av oklar anledning ström genom kroppen. Foto: Johan Nilsson/TT

Något gick fel vid bygget av en ny kraftledning och en person som arbetade med projektet fick ström genom kroppen.

Nu har händelsen anmälts till Arbetsmiljöverket.

Det var i slutet av maj som den inhyrda personen (från ett Filipstadsföretag) arbetade med ett bygga upp en kraftledning inom Hallsbergs kommun.

Enligt anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket var kraftledningen inte i drift och där med inte spänningssatt när olyckan skedde.

För att kunna utföra arbetet krävdes också ett ingrepp på en korsande kraftledning och enligt anmälan är det i arbetsmomentet kring detta som något gått snett.

Personen som arbetade med uppbyggnaden fick ström genom kroppen men ska inte ha ådragit sig några synliga skador. Mannen har också undersökts på sjukhus efter det inträffade.

En anmälan kring händelsen har nu startas för att förstå exakt vad som orsakade olyckan samt vilken spänningsnivå som varit aktuell, allt för att liknande situationer inte ska hända igen.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöArbetsmiljöverketArbetsplatsolyckorBrott & blåljusFilipstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.