Hoppa till huvudinnehållet

20-åring döms för våldsam krasch i korsning: ”Oj, så fort han kör”

Publicerad:
Räddningstjänsten stängde av trafiken under räddnings- och saneringsarbetet.
Räddningstjänsten stängde av trafiken under räddnings- och saneringsarbetet. Foto: Morgan Bäckvall

En man i 20-årsåldern döms för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och ringa narkotikabrott efter en trafikolycka i Torsby i början av januari.

Enligt tingsrätten har mannen inte anpassat sin hastighet utifrån rådande omständigheter, där det dåliga väglaget och det faktum att bilen inte hade en godkänd besiktning borde ha bidragit till försiktighet.

Tingsrätten skriver i sin dom att ”han har genom att köra för fort och inte iaktta stopplikten varit vårdslös och tagit en medveten risk, och därigenom vållat XX skador”.

Målsägaren, en kvinna, observerade mannen när han närmade sig korsningen och enligt domen beskriver hon händelserna innan kollisionen: ”Oj, så fort han kör.”

20-åringen hävdar dock att han endast körde 10 km/h när kollisionen inträffade, något som tingsrätten inte finner troligt med tanke på de stora skadorna på båda bilarna.

Vid kollisionen slungades kvinnans bil av vägen och hamnade i diket, som hon till en början inte tog sig ut ur. Kvinnan var rädd att bilen skulle glida ner i vattendraget nedanför. I domen står det att läsa, ”ska det sluta så här”.

Kvinnan fördes senare med ambulans till sjukhus för kontroll och vård. Förutom sveda och värk och med ett stort plommonfärgat blåmärke över bröstet hade hon klarat sig utan allvarligare skador.

Mannen döms till 100 dagsböter á 50 kronor och förutom vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada döms mannen för ringa narkotikabrott då hans blodprov efter olyckan påvisade en viss mängd amfetamin.

Den dömde mannen nekar till samtliga brott.

Krock mellan två bilar – en person misstänks för drograttfylleri

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarRinga narkotikabrottTorsbyTrafikbrottVållande till kroppsskadaVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.