Hoppa till huvudinnehållet

Ny festival i Inre hamn med Uggla, E-type och Miss Li: ”Kommer inte bli trångt”

Publicerad:
Petter, Miss Li och Magnus Uggla kommer till Inre hamn i Karlstad.
Petter, Miss Li och Magnus Uggla kommer till Inre hamn i Karlstad. Foto: Anders Wiklund/TT

De planerade arrangemangen Vi som älskar 90-tal och trippelkonserten med Magnus Uggla, Miss Li och Petter flyttas och arrangeras under namnet Hamnkalaset i Inre hamn.

Det är Bröderna Olsson som står bakom bokningarna och anledningen till att de båda eventen – som var planerade att äga rum i Mariebergsskogen – slås samman är till stor del samordningsfördelar menar arrangören.

– Vi gör väldigt många event i år och det är svårt att få tag på personal till allt. Det, plus att vi nu fick möjligheten att göra detta i hamnen, är anledningen till att vi har slagit samman konserterna, säger Andreas Olsson på Bröderna Olsson till NWT.

Tidigare har de bland annat skapat Arvika hamnfest.

– Vi hade planer på en festival i Inre hamn redan innan pandemin. Eftersom vi har en befintlig verksamhet med Olssons Bazar på plats underlättar det för arbetet att etablera en ny scen.

Biljettförsäljningen till eventen har varit förhållandevis god menar Andreas Olsson.

– Vi har gjort Arvika hamnfest i 17 år och om vi jämför med hur försäljningen ser ut där så är försäljningen mer positiv i Karlstad. Så det känns bra. Men samtidigt har vi inte gjort arrangemang av den här digniteten i Karlstad tidigare. Vi vet inte hur biljettköparna agerar här. Men följer biljettförsäljningskurvan den till Arvika hamnfest är jag inte ett dugg orolig.

"Kommer inte att bli trångt”

Festivalområdet kommer att sträcka sig över ett stort utrymme, ingången är planerad till parkeringen vid den bortre änden av bryggan utanför Olssons Bazar och den 25 meter långa scenen ska ligga med ryggen mot Trafikverket.

– Det kommer inte att bli trångt! Vi kommer att kunna ta in minst lika stor publik som i Mariebergsskogen.

Utöver befintliga Olssons Bazar kommer ytterligare en bar att tillkomma.

– Det blir ett stort serveringsområde nära kajen och på området kommer det att finnas flera food trucks.

Hamnkalaset i Karlstad inleds den 15 juli med elva artister som har koppling till 90-talet – bland andra E-type, Markoolio och Paradisio. Dagen efter kör Magnus Uggla, Miss Li och Petter varsin fullängdskonsert. Andreas Olsson ser gärna att Hamnkalaset i Inre hamn blir en årlig tradition.

– På sikt tänker vi på samma sätt som när vi byggde upp Arvika hamnfest. Där har vi ett maxtak på 10 000 besökare per dag och det borde inte vara orimligt att få till i Karlstad. Vi känner att det här är början på något återkommande. Vi börjar med två dagar, sedan får vi se hur det blir nästa år.

Upplever du att de förutsättningar vad gäller samarbete med kommun och intressenter som ni har i Arvika finns även i Karlstad?

– Absolut. De olika platserna påminner mycket om varandra, närheten till vatten och en restaurang är huvudbas för verksamheten. Karlstad har inte haft någon riktigt stor festival på länge, inget ont om Putte i parken men det är klart att man kan ha större artister om man tar entré. Inre hamn är så satans trevligt, det vore väldigt kul om vi kunde skapa en ny festivaltradition här.

Macahan och Elvis i låt om klimatet: "Livet är inte så skitnödigt trendigt"

Med tanke på de många boende i området – har det varit svårt med tillstånd för att spela musik sent på kvällen?

– Vi har haft en bra dialog med kommunen, det finns en ambition att bli en eventstad och då måste man ge tillstånd till arrangemang. Vi ska såklart sköta oss och följa alla regler, vi kommer troligtvis få tillstånd att spela musik till kl 01, men den stora scenen kommer nog att vara tyst redan vid midnatt. För oss är det viktigt att vi visar respekt och skapar så goda förutsättningar för en fortsättning som möjligt.

Hamnkalaset i Inre hamn arrangeras den 15 - 16 juli.

Artikeltaggar

90-talBröderna OlssonFestivalerFritid och livsstilInre hamnKonserterMagnus UgglaMiss LiMusikNöje/KulturOlssons BazarPopRock

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.