Bubbel från Byrån: Den balsamerade tsaren

Signerat
PUBLICERAD:
Senast han sågs i tv satt han stel som en pinne och höll krampaktigt i bordet framför sig och sedan försvann han från offentligheten, skriver Byrån.
Foto: Michail Metzel/Sputnik via AP
För kanske beror stelheten på att Putin helt enkelt inte bara är död utan också uppstoppad, skriver Byrån.

Putins officiella årliga frågestund har ställts in. Senast han sågs i tv satt han stel som en pinne och höll krampaktigt i bordet framför sig och sedan försvann han från offentligheten. Spekulationerna kring presidentens hälsa, om missnöjet i Kreml och konspiratoriska kupplaner är därför i full gång.

Byrån tänker därför titta extra noga nästa gång Putin visas upp. För kanske beror stelheten på att Putin helt enkelt inte bara är död utan också uppstoppad? Det vore naturligtvis det ultimata sättet för oligarkerna och potentaterna i Kreml att kunna fortsätta kriget och ha en syndabock redo att begrava när det går åt pipan.

Göring på taket

Den ryska regimen har överträffat sig själv genom att peka ut Astrid Lindgren som nazistsympatisör.

Kanske tror ryssarna att Karlsson på taket är Lindgrens försök att popularisera Göring. Flygare, trind och kleptokrat, vars kanelbullsexecesser motsvarar riksmarskalkens morfinmissbruk.

Småpartiernas triangulering

Enligt senaste opinionsmätningen från SVT/Novus är Kristdemokraterna nu större än Centerpartiet. Det är kanske inte så märkligt att partierna byter plats. Kristdemokraterna har ju varit öppna med att man vill bli det nya bondeförbundet och locka landsbygdens väljare. Centerpartiet – ja det börjar mest likna en frikyrka för de redan frälsta.

Trött imam

Den ökände Gävleimamen har lämnat landet. Myndigheterna har i mer än ett årtionde förgäves försökt utvisa imamen som spred hets och hat. Till slut valde han dock att åka frivilligt.

Byrån gissar att han var lika trött som alla andra på tröga myndigheter och snåriga regelverk.

Förskott

Partiet Nyans bedömer att Sverige utvecklas i fascistisk riktning. De verkar med andra ord ta ut sin seger i förskott.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.