Anpassa hastigheten och visa vägarbetarna hänsyn på E18

Insändare
PUBLICERAD:
”Skulle polisen kontrollera hastigheten skulle många av de som kommer i andra filen åka på en fortkörningsbot”, skriver insändarskribenten.
Foto: Lisa Olaison
Svar till ”AG”, NWT 2 juni

Du har inte tänkt som så att vissa som anser sig ha mer bråttom än andra och gasar ända fram tills filerna går ihop och kräver fri lejd in i kön är de som orsakar onödiga stopp istället för att trafiken flyter på? Skulle polisen kontrollera hastigheten skulle många av de som kommer i andra filen åka på en fortkörningsbot. Det är dessa som skapar kaos i trafiken, inte de laglydiga som sänker och anpassar sin hastighet till gällande lagstiftning och hänsyn till de som arbetar utefter våra vägar. Konstigt nog är det företrädesvis förare av tyska bilar såsom BMW, Mercedes och Audi som tycker sig ha så mycket mer rättigheter än andra trafikanter.

Sunt förnuft

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG