Hoppa till huvudinnehållet

Tvådagars visfest på Alsters herrgård

Publicerad:
Hasse Pettersson från Dublin Fair är en av artisterna som spelar på Alsters herrgård.
Hasse Pettersson från Dublin Fair är en av artisterna som spelar på Alsters herrgård. Foto: Carl Edlom

Under tidigare år har det sommartid arrangerats konserter i kvarteret Almen i Karlstad. I år är konsertverksamheten där satt på paus med anledning av ombyggnationen av Stadshuset och i stället väljer Visklubben Hallen att arrangera en tvådagarsfestival vid Alsters herrgård.

Festivalen lägger fokus på lokala vissångare och artister – bland de som uppträder märks singelaktuella Ida Staake, Hasse Pettersson från Dublin Fair och Christer Lindén som tolkar Dan Andersson.

I ett pressmeddelande berättar Visklubben Hallens ordförande Mårten Ohlsson att festivalen blir ett steg tillbaka till rötterna – akustiska gitarrer och picknickkorgar på gräsmattan. Utöver artisternas uppträdanden blir det allsång samt ett program för barn signerat Kerstin Andeby.

Nästa sommar räknar Visklubben Hallen med att kunna vara tillbaka med konsertserien Sommar i Almen.

Visfesten på Alsters herrgård arrangeras den 9 - 10 juli.

Artikeltaggar

Alsters HerrgårdDan AnderssonFestivalerFritid och livsstilKerstin AndebyKonserterMusikNöje/KulturPopVisaVisklubben Hallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.