Tuffa tider för resenärer - ni borde banne mig skämmas!

Insändare
PUBLICERAD:
”Ni har det verkligen inte lätt nu, ett elände med allt detta kaos och med de långa köerna på flygplatserna”, skriver insändarskribenten.
Foto: Christine Olsson/TT
Stackars resenärerna. Ni har det verkligen inte lätt nu, ett elände med allt detta kaos och med de långa köerna på flygplatserna. Och med denna hemska oroliga väntan, frustrationen och ovissheten om att erhålla era pass i tid inför resan.

Det är verkligen tuffa tider för er nu. Att behöva missa studenten, arbetet och allt annat firande bara för att ligga i sovsäckar för att försöka snabbt kravla sig fram i kö-kaoset och till passansökningen vid polisstationerna.

Det är både skrattretande och skrämmande att se er alla trängas överallt; unga, gamla och småbarnsföräldrar som utsätter sina små barn.

Ni borde banne mig skämmas på er, allesammans. Varför i hela fridens namn ansökte ni inte i god tid om era pass och resehandlingar? I god tid menar jag under pandemin. Här har ni ett eget ansvar, och ska inte skylla och kräva av våra polismyndigheter eller att andra ska fixa det åt er. Det är sunt förnuft och eget ansvar som gäller.

Hemma bäst

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.