Hoppa till huvudinnehållet

Starten avgörande när Stepping Dreamboy vann NWT-trofén

Publicerad:
Stepping Dreamboy i segerceremonin efter NWT-trofén.
Stepping Dreamboy i segerceremonin efter NWT-trofén. Foto: Tommy Pedersen

NWT-trofén var huvudnumret under NWT-koncernens kväll på Färjestadstravet.

100 000 kronor väntade på vinnaren och den feta segerchecken la Stepping Dreamboy beslag på.

– Det här är en jättefin häst, berömde Mikael J Andersson.

Precis i samband med defileringen till NWT-trofén fick loppet ändrade förutsättningar när förhandsfavoriten Kee Keeper blev struken på grund av hälta.

Ett redan bra läge från innerspåret i volten för Stepping Dreamboy blev därmed ännu bättre och Mikael J Andersson skickade den av Eric Martinsson tränade fyraåringen till ledningen.

På utsidan fick Stepping Dreamboy Doldis och även om Olle Alséns häst gjorde en kanoninsats blev segern säker.

– Han är väldigt effektiv när man vänder med honom i volten och det är en jättefin häst. Olle Alsén hade en fruktansvärt bra häst och för Stepping Dreamboys del är det bara bra att den som är näst bäst är på utsidan. Då trycker de på honom och då är han fokuserad, sa Mikael J Andersson.

Mikael J Andersson i segerintervju med Gunnar Johansson.
Mikael J Andersson i segerintervju med Gunnar Johansson. Foto: Tommy Pedersen

Olle Alsén gjorde trippen från Gävle för att vara med i loppet och han kom i ett angeläget ärende med Doldis.

– Han gör en enorm prestation men även om jag är väldigt nöjd med hästen så är man en tävlingsmänniska och jag är besviken att han torskade loppet. Jag tyckte på förhand att jag hade bästa hästen, sa Alsén.

Vann på vass tid

V64-omgången på Färjestad inleddes med ett snabblopp och det vanns av favoriten Golden Guard och Claes Svensson. Ekipaget var tidigt i ledningen och att det första halvvarvet öppnades på 08,3 bekom inte Golden Guard det minsta.

– Hästen är fint i ordning för dagen och jag blev förvånad när jag såg den mellantiden för det kändes inte så snabbt, sa Svensson.

Golden Guard tog en säker favoritseger.
Golden Guard tog en säker favoritseger. Foto: Tommy Pedersen

Golden Guard fick sedan dämpa tempot rejält och varvade på 13,4. I det läget hade André Eklundh sänt fram Uncle Töll i dödens men han var precis som alla andra chanslösa när Golden Guard avslutade sista 500 meterna på 09,5 och kom i mål på 12,1 över medeldistans.

– Det kändes som om han joggade ifrån de andra på upploppet, sa Vaggerydstränaren som kommer att köra fler lopp i år då sonen Jonathan Bardun är i USA.

Artikeltaggar

Mikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.