Hoppa till huvudinnehållet

Biltjuvar spårades via app – greps av polis

Publicerad:
Mobilappen ledde polisen till Orrholmen där två misstänkta gärningsmän kunde gripas.
Mobilappen ledde polisen till Orrholmen där två misstänkta gärningsmän kunde gripas. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett knappt dygn efter ett bostadsinbrott stals en bil vid samma bostad. Biltjuvarna kunde spåras och gripas bara minuter senare.

Två personer är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

En man i 55-årsåldern hörde av sig till polisen och berättade att hans bilnyckel blivit stulen i ett inbrott. Även bilen hade senare stulits.

– Inbrottet skedde natten mot söndag och sen stals bilen söndag kväll vid 23-tiden från mannens bostad, säger Gabriel Henning, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen.

Men bilägaren kunde via en app i mobilen se var bilen befann sig. En polispatrull åkte sedan ut till Orrholmen i Karlstad där man snabbt hittade den stulna bilen – bara knappt tio minuter efter det att man fått larmet.

– Det var väldigt lugnt på platsen när polisen kommer dit. En man i 35-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern befann sig i närheten av bilen och kunde gripas, misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

De två misstänkta gärningspersonerna anhölls senare av åklagare.

– De sitter anhållna nu och sen får åklagare avgöra om de ska begäras häktade eller inte.

Vad gör polisen i ärendet?

– Vi arbetar med spårsäkring och har gjort undersökningar i bilen, bland annat topsning av ratt och dylikt för att se om vi kan binda de två misstänkta till fordonet. Utöver detta förhör med de misstänkta.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGabriel HenningKarlstadMobiltelefoniOrrholmenTillgrepp av fortskaffningsmedel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.