Hoppa till huvudinnehållet

Toppmöte på Tingvalla: ”Ska komma en replik på den usla insatsen senast”

Publicerad:
David Johannesson är tillbaka i Karlstad Fotboll efter sin avstängning. Nu vankas toppmöte med Sandviken. Foto: Lisa Olaison

Säsongens viktigaste match så här långt...

Det skulle Karlstad Fotbolls hemmamatch mot serieledande Sandviken under lördagen med fog kunna kallas. Men för seger krävs att laget studsar tillbaka ordentligt efter debaclet senast.

– Det var den sämsta insats vi gjort sedan jag kom hit, säger tränaren Kostas Panagopoulos.

Vindsnabb Karlstadsbekant missar viktiga sexpoängsmatchen

Karlstad Fotboll åkte till Stockholm för att möta bottenlaget Hammarby TFF. Man kom med tre raka trepoängare i bagaget - men det hjälpte föga.

– Vi var fullständigt borta, vi var överhuvudtaget inte där. Den sämsta insats laget gjort sedan jag kom hit för två år sedan, säger Kostas Panagopoulos.

Och fortsätter:

– Under veckans gång har vi utvärderat insatsen. Pratat om att vi måste acceptera att det var så illa som det var - och gå vidare och göra bättre.

Och det krävs not mot ett Sandviken som sett stabilt ut. Gästrikarna toppar den norra division 1-tabellen och har sex poäng ner till femteplacerade Karlstad.

– Det är en stor match, en viktig match för oss. Sandviken har en stark och bred trupp med många kvalitetsspelare.

Vilken matchbild förväntar du dig?

– Jag tror att Sandviken kommer att öppna ganska försiktigt och låta oss göra jobbet med bollen. Det blir de individuella duellerna som kommer att avgöra, där måste vi vara starkast.

David Johannesson är tillbaka i truppen efter sin avstängning.

På minuskontot finns fortfarande Stefan Zarkovic och Linus Langer. Kostas Panagopoulous har också satt ett frågetecken efter namnet Eugene Asike. Denne fick känningar efter spel på konstgräs senast.

– Nu måste vi visa att vi är bättre än mot Hammarby. Det ska komma en replik på den matchen nu.

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas PanagopoulosSandvikens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.